Herramientas de usuario

Herramientas del sitio


marti_dominguez

Martí Domínguez

És escriptor i articulista. Doctor en Biologia, professor titular de Periodisme de la Universitat de València i director de la revista Mètode. Escriu a diferents mitjans de comunicació, com ara El Temps, La Vanguardia, Ara, Levante-EMV i El País.

Una part dels seus articles està aplegada als reculls Peiximinuti i Bestiari. Com a novel·lista, és autor de Les confidències del comte de Buffon, guanyadora dels premis Andròmina, Crexells i de la Crítica de la Universitat de València; El secret de Goethe, premi Prudenci Bertrana i de la Crítica de la Universitat de València; d'El retorn de Voltaire, que va rebre el premi Josep Pla; d'El fracassat, on novel.la la vida de Paul Cézanne, i La sega, Premi de la Crítica Catalana, Premi de la Crítica Serra d'Or, Premi Amat-Piniella i Premi dels Escriptors Valencians. Recentment ha publicat Veus de ciència, II Premi de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló, i L'assassí que estimava els llibres, una crítica mordaç del món universitari i burgés valencià, molt ben acollida pel públic i la crítica.

També ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seua tasca com a director de Mètode. Amb el seu assaig El somni de Lucreci. Una història de la llibertat del pensament, va rebre el XXXIV Premi Carles Rahola.

marti_dominguez.txt · Última modificación: 2018/05/16 23:36 (editor externo)

Herramientas de la página